Resultaatgericht ontwikkelen

Verschillende methodes worden ingezet voor het ontwikkelen en borgen van nieuwe vaardigheden op het vlak van communicatieve vaardigheden, servicegerichtheid, klantgerichtheid, commerciële vaardigheden en projectmanagement voor ondersteuners.

De werkwijze

Opleidingstraject

Een compleet opleidingstraject over een periode van ongeveer 6 maanden houdt het volgende in:

  • Bewustwording van mogelijkheden bij medewerkers
  • Het aanleren van nieuwe vaardigheden
  • Het borgen van deze vaardigheden

In tegenstelling tot workshops zorgt een opleidingstraject ervoor dat cursisten tijdens het traject praktijkopdrachten uitvoeren met de geleerde stof. Tijdens de opleidingsdagen wordt interactief geoefend met materiaal en voorbeelden uit de eigen praktijk van de organisatie. Tussentijdse praktijkopdrachten worden tijdens de eerstvolgende opleidingsdag geëvalueerd. Hiermee wordt de voortgang en inzet van de cursisten gemonitord. 

Na afloop van het opleidingstraject ontvangt de opdrachtgever een rapportage met bevindingen en aanbevelingen voor de toekomst. Ook cursisten ontvangen een persoonlijk verslag met aanbevelingen.

Borging van het geleerde

Na een opleidingstraject is borging van het geleerde en implementatie binnen de organisatie van groot belang. Hiervoor kan, indien gewenst, een implementatietraject worden opgesteld. Wanneer nodig kan, op interim basis, gezorgd worden voor implementatiemanagement over een van tevoren bepaalde periode.

Maatwerk

Ieder opleidingstraject voor ondersteuners wordt op maat gemaakt voor uw organisatie. Samen met u wordt een keuze gemaakt op de onderwerpen die opgenomen moeten worden in de opleiding. De inhoud en de zwaarte wordt afgestemd met u en na interviews met de cursisten opgesteld.

Interviews

Om het opleidingstraject perfect aan te laten sluiten bij de behoefte, ambities en kernwaarden van uw organisatie ga ik in de voorbereiding in gesprek met het management en met de cursisten. Met het management wordt gesproken over toekomstige doelen voor ondersteuners en met cursisten over persoonlijke ontwikkeldoelen. Door een bepaalde manier van vragen stellen krijg ik een beeld van het opleidingsniveau, de vakvolwassenheid, de ambities en de motivatie van de cursisten. Hiermee houd ik rekening bij het opstellen van het programma.

Opleidingsdagen

Een gemiddeld opleidingsprogramma neemt ca. 6 opleidingsdagen in beslag waarin 6 modules/onderwerpen worden behandeld. Deze modules sluiten op elkaar aan zodat er een logisch ontwikkelpad wordt afgelegd door de cursisten. Een opleidingsdag duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, 4 tot 6 uur op een door u te regelen locatie.

Tussen de opleidingsdagen zit 4 tot maximaal 6 weken. Langer is niet aan te bevelen. Dit gaat vaak ten koste van de focus op de modules.

Mist u een onderwerp wat wel erg belangrijk voor uw is? Laat het mij weten. Er is heel veel mogelijk.

Bekijk de Workshops